Pureudu paikallisiin

Kymmenet paikallislehdet avaavat maksuporttinsa tai näköislehtensä vapaasti luettaviksi 10.–13.11. Pureudu paikallisiin ja tutustu elämään eri puolilla Suomea paikallislehtien kautta!

Paikallislehti on yhteisön rakentaja, luotettavan tiedon lähde ja turvallisen keskustelun ylläpitäjä

Paikallismediakilpailun finalistit valittu – voittajat julkistetaan 10.11.

Vuoden 2022 Paikallismediakilpailun loppusuoralle on valittu kummastakin kilpailusarjasta viisi lehteä.

Voittajat, Vuoden 2022 paikallismediat, julkistetaan 10. marraskuuta Suurilla Lehtipäivillä Joensuussa. Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat paikallislehtijutut kahdessa sarjassa.

”Kovatasoinen Paikallismediakilpailu oli tänä vuonna entistäkin tasaisempi. Erot lehtien välillä ovat pieniä, ja tuomaristo joutuikin kovan paikan eteen. Finalisteiksi valittiin lehdet, joissa painettu lehti ja verkkopalvelu muodostavat tuomariston mielestä parhaan kokonaisuuden. Paikallismedialla on tärkeä rooli omassa yhteisössään ja lukijoidensa arjessa – kaikissa kanavissa”, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Paikallislehti tukee lukutaitoa ja kotoutumista

Paikallislehdillä on muun uutismedian tavoin tärkeä rooli lukutaidon ja mediataitojen tukijana. Paikallislehtiä voi hyödyntää mediakasvatuksessa sekä kotoutumisen tukena.

Paperinen paikallislehti tai sen näköislehti soveltuu hyvin esimerkiksi Uutismedian liiton tuottaman Perehdy paikalliseen -mediakasvatusmateriaalin kumppaniksi. Paikallisidentiteettiä vahvistava oppimateriaali harjaannuttaa eri tekstilajeihin, opastaa vastuulliseen journalismiin ja kannustaa toimintaan.

Share This